detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Džem z ostružin

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Ostružin 2 kg
  • 1,6 kg cukru 1 ks
  • Zavařovací sklenice 1 ks

Postup přípravy:

Ostružiny vsypeme po vrstvách do kameninového hrnce nebo neoprýskané smaltové nádoby

Každou vrstvu posypeme cukrem

Nádobu přikryjeme poklicí a uložíme v chladu

Druhý den uvedeme do varu a od bodu varu vaříme 20 minut

Džem nalijeme do sklenic, povážeme celofánem nebo dobře uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
viki11

Autor: viki11

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017