detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Džuveč s rýží a rajčaty

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cibule 200 g
  • Olivový olej 50 ml
  • Mletá paprika sladká 10 g
  • Rýže 200 g
  • Rajče 180 g
  • Paprika červená 200 g
  • Paprika žlutá 200 g
  • Sůl 10 g
  • Petržel nať 30 g
  • Sušená pažitka 10 g

Postup přípravy:

Cibule oloupeme a jemně nakrájíme. V kastrolu rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibulku a rychle ji zpěníme. Když zesklovatí, přidáme mletou papriku a zalijeme dvěma sklenicemi vody (asi 400 ml).
Přidáme přebranou a propranou rýži, omytá a na nudličky krájená rajčata a papriky bez semínek. Rýži se zeleninou promícháme a dochutíme solí. Směs dusíme pod pokličkou do změknutí, nejlépe v troubě. Pokud je třeba, můžeme ještě přilít trochu vody.
Hotový džuveč roztrháme a promícháme velkou vidličkou. Podáváme buď samostatně bez masa jako lehký pokrm, nebo jako přílohu ke grilovaným specialitám.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:36

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:36

dobrota

Jitka Jandová, 24.4. 2014 12:24

vyzkouším

Alena Šullová, 24.5. 2011 12:27

dušená rýže se zeleninou - a ještě v troubě - to je přesně podle mého gusta, určitě vyzkouším, děkuju za recept

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016