detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Eskymáci

příprava: 1 hod
vaření: 10 - 15 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hladká mouka 250 g
  • Máslo 330 g
  • Hera 80 g
  • Lískové ořechy 60 g
  • Cukr moučkový 120 g
  • Žloutek 1 ks
  • Jedlá soda 1 lžička kávová rovná
  • Skořice mletá 1 lžička kávová rovná
  • Pudink vanilkový 40 g
  • Polotučné mléko 300 ml
  • Cukr krupice 100 g
  • Ztužený tuk 50 g
  • Vejce 1 ks
  • Kokos strouhaný 1 balíček

Postup přípravy:

Dobře promíchejte všechny suroviny na těsto. Nechte v ledničce hodinu odpočinout. Z těsta vyválejte tenký plát, vykrajujte kolečka a pokládejte na plech. Vložte do předehřáté trouby. 1/3 upečených vychladlých koleček namočte do bílkové polevy. Kolečka spojujte krémem po třech, horní kolečko musí být s polevou. Boky eskymáků potřete krémem a obalujte v kokosu. Dejte vychladit do ledničky.
Poleva: 1 bílek, 70 g cukru, kokos na obalování. Prosejte moučkový cukr. Smíchejte s bílkem.
Krém: 1 pudingový prášek (vanilkový 40 g); 300 ml mléka; 70 – 100 g pískového cukru; 50 g ztuženého tuku (Omega), 250 g másla. Do studeného mléka dejte cukr a pudingový prášek. Za stálého míchání zahřívejte k varu. Hustý puding vařte asi 2-3 minuty, musí ztratit chuť syrového škrobu. Stáhněte hmotu z tepla a vmíchejte kousky ztuženého tuku a šlehejte tak dlouho, až se tuk spojí s pudingem. Za občasného míchání nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Změklé máslo vmíchejte do pudingového základu
 
Redakce

Autor: Redakce

Eskymáci  Eskymáci  Eskymáci  Eskymáci  Eskymáci

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017