detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Farmářské česnekové brambory

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory ranné 800 g
  • Rostlinný olej 2 lžíce polévková rovná
  • Mletý kmín 1 lžička kávová rovná
  • Česnek 5 stroužek
  • Fazolové lusky 350 g
  • Sůl 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Pečlivě omyté, dle potřeby i vydrhnuté brambory nakrájejte i se slupkou na stejnoměrné řezy – měsíčky. Do misky dejte olej, trochu drceného kmínu a prolisujte několik stroužků česneku. Vše důkladně promíchejte a vlijte na nakrájené brambory. Pokrm je teď třeba ještě jednou promíchat. Pak dejte česnekové brambory na plech pokrytý silikonovým válem. Pozor brambory před pečením nesolte, ale osolte až po upečení. A co se týká oleje, stačí ho velmi málo, na kilo brambor asi tak půl deci. Na pečení doporučuji teplotu 200 stupňů. Asi za dvacet minut budete mít pokrm hotový. Až v poslední fázi přidejte k bramborám pokrájené fazolové lusky, které jste dopředu krátce povařili nebo spařili. Záleží na vás, jestli brambory budete promíchávat nebo obracet ale v každém případě uvidíte, že po upečení nezbývá na plechu nic a vše napečené na válu se snadno odloupne. A co je hlavní, brambory jsou díky tomu, že se plát silikonu rozpálí, ze všech stran krásně opečené.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017