detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Farmářské kotlety

příprava: více jak den
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová kotleta 800 g
  • Fazole červené 400 g
  • Cibule 2 ks
  • Rajský protlak 50 ml
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Instantní a dehydrované omáčky 3 špetka
  • Hladká mouka 2 špetka

Postup přípravy:

Rajčatový protlak, víno, sůl, kmín a pepř smíchejte, zastříkněte trochou chilli omáčky a vzniklou marinádu vetřete důkladně do nasekaných a naklepaných vepřových kotlet. Ideální je naložit maso den dopředu, důkladně ho umáčknout a uzavřít do mikroténu nebo fólie. Před další úpravou setřete z masa přebytečnou marinádu, obalte zlehka v hladké mouce a opečte z obou stran zprudka na pánvi. Do zapékací nádoby vložte opláchnuté sterilované fazole, menší část cibule a vše zalijte zbylou marinádou z masa, trochu zředěnou vodou nebo vývarem. Na fazole položte opečené kotlety a nechte v rozpálené troubě péci asi 10 minut. V té době opečte na pánvi nahrubo nakrájenou cibuli, kterou posypte hotový pokrm.
Redakce

Autor: Redakce

Farmářské kotlety

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017