detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Fazolová sekaná

příprava: více jak den
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Fazole červené 250 g
  • Vepřové mleté maso 300 g
  • Anglická slanina 50 g
  • Česnek 2 stroužek
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Vejce 2 ks
  • Strouhanka 50 g
  • Mletý zázvor 1 lžička kávová rovná
  • Mletý kmín 1 špetka
  • Sůl 1 špetka
  • Majoránka čerstvá 1 špetka
  • Saturejka 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Sádlo 2 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Den předem namočte fazole. Druhý den z nich slijte vodu a zvolna je vařte, až změknou. Vařené fazole rozmixujte nebo semelte a vmíchejte do nich mleté vepřové maso, vejce, strouhanku, na kostičky nakrájenou slaninu a vše dobře osolte a okořeňte. Vzniklou fáš vložte do vymaštěné formy a pečte ji při mírné teplotě 30 – 40 minut. Fazolovou sekanou můžete podávat jak teplou, třeba se šťouchanými brambory se špenátem a česnekem, tak i studenou s chlebem či pečivem.
Redakce

Autor: Redakce

Fazolová sekaná

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017