detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Fazolová sekaná

příprava: více jak den
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
4

Počet porcí:

Ingredience:

  • Fazole červené 250 g
  • Vepřové mleté maso 300 g
  • Anglická slanina 50 g
  • Česnek 2 stroužek
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Vejce 2 ks
  • Strouhanka 50 g
  • Mletý zázvor 1 lžička kávová rovná
  • Mletý kmín 1 špetka
  • Sůl 1 špetka
  • Majoránka čerstvá 1 špetka
  • Saturejka 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Sádlo 2 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Den předem namočte fazole. Druhý den z nich slijte vodu a zvolna je vařte, až změknou. Vařené fazole rozmixujte nebo semelte a vmíchejte do nich mleté vepřové maso, vejce, strouhanku, na kostičky nakrájenou slaninu a vše dobře osolte a okořeňte. Vzniklou fáš vložte do vymaštěné formy a pečte ji při mírné teplotě 30 – 40 minut. Fazolovou sekanou můžete podávat jak teplou, třeba se šťouchanými brambory se špenátem a česnekem, tak i studenou s chlebem či pečivem.
Redakce

Autor: Redakce

Fazolová sekaná

Komentáře (10)

Poslední příspěvek: 13.4. 2016 11:15

Katka Vašíčková, 13.4. 2016 11:15

Zkusím :)

Jana Csakvaryová, 5.7. 2015 8:15

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 24.7. 2014 6:46

Zajímavý tip.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:30

dobrota

Jana Brunecová, 19.6. 2013 17:26

Zajímavý recept, příležitostně zkusím.

Josef K., 28.8. 2011 20:00

určitě zkusím

Gita P., 3.8. 2011 19:57

zaujimavy recept,vyskusam

Viktorie Blahová ( Mladová ), 12.7. 2011 12:53

sekanou peču už s pohankou, ovesnými vločkami - ale fazole mě ještě nenapadly. Určitě to bude dobré.

Alena Šullová, 22.5. 2011 22:45

zkoušela jsem burger jen z fazolí, tak proč to pro masožravce trochu nenamíchat s masem :-)
moc se mi tam líbí ten zázvor

Maria Meriavčikova, 7.1. 2011 20:37

Može ist aj iny druh fazule,alebo nie?

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016