detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Fazolový guláš

příprava: 4 hodiny
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
4,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Fazole červené 300 g
  • Anglická slanina 150 g
  • Kabanos 150 g
  • Cibule 2 ks
  • Brambory 200 g
  • Sádlo 50 g
  • Sůl 10 g
  • Bujón v kostce 10 g
  • Mouka 50 g
  • Mletá paprika 1 hrst
  • Polévkové koření 10 ml

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme a na sádle ji zpěníme. Přidáme nakrájenou slaninu,
následně uzeninu a lehce osmažíme. Pak přidáme mletou papriku, lehce osmažíme,
přidáme namočené fazole, dolijeme vodou a přidáme bujónovou kostku.
Vaříme tak dlouho, aby fazole byly na zkus měkké a pak přidáme na kostičky
nakrájené brambory, které vaříme rovněž do změknutí. Potom dochutíme polévkovým
kořením a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 1.12. 2014 8:32

Šárka Novotná, 1.12. 2014 8:32

Také doma děláme :)

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:17

dobrota

Petr Kulich, 25.2. 2014 23:28

Vařím ho trochu jinak, ale vyzkouším tento postup. Vaříme ho doma poměrně často.

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:23

dobrý nápad

Alena Rejlková, 10.10. 2011 12:53

zkusila bych to jenb z fazolí, i když ta chuť asi nebude tak lákavá

Hana Krňávková, 31.5. 2011 2:07

už je v oblíbených

Alena Šullová, 5.5. 2011 7:32

podle názvu jsem si také říkala - ha, nějaký zdravý recept - a hele ono ne :-D
a to je dobře - miluju nezdravá jídla a tohle vypadá moooc lákavě :-)

Ludmila Čapková, 16.12. 2010 12:21

Fazole si dopřávám často, protože jsou zdravé. I když tento recept moc zdravý asi nebude, vzhledem k ostatním surovinám, nejspíš ho také vyzkouším, protožr vypadá moc lákavě

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016