detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou

příprava: 20 - 30 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cibule 250 g
  • Slunečnicový olej 60 ml
  • Tvrdý sýr 100 g
  • Bageta světlá 100 g
  • Máslo jihočeské 30 g
  • Zeleninový vývar 600 ml
  • Bílé víno polosuché 50 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Drcený pepř 1 špetka
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Provensálské koření 1 špetka
  • Petržel nať 10 g

Postup přípravy:

Na hrubší kolečka nebo měsíčky pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékejte na oleji. Když se cibule začne opékat, zalijte ji bílým vínem a vzápětí horkým vývarem, přidejte koření a nechte 2 nebo 3 minuty povařit. Část bagety nakrájejte na drobné kostičky a stejně tak polovinu sýra. Obojí pak vložte do polévky a bez míchání nechte ve vřelé polévce rozpustit. Ze zbylé bagety nakrájejte plátky, potřete je máslem, posypte strouhaným sýrem a rozpečte v troubě nebo na grilu. Polévku připravujte těsně před konzumací a podávejte ji se sýrovými bagetkami a posekanou petrželovou natí.
Redakce

Autor: Redakce

Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 27.8. 2016 7:30

Jana Csakvaryová, 27.8. 2016 7:30

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 27.8. 2016 7:30

Pochoutka.

Pavlína Skýbová, 11.3. 2016 10:59

dobrota

Jana Csakvaryová, 12.2. 2016 8:23

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 14.3. 2015 8:15

Výtečná polévka.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:31

dobrota

Jitka Jandová, 24.4. 2014 11:43

vyzkouším

Alena Šullová, 23.5. 2011 20:58

zajímavý recept, v mém anglickém se cibule restuje pomalu a trvá to snad hodinu - toto je příjemnější :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016