detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Francouzské vepřové na žampiónech

příprava: 40 - 50 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové maso 1000 g
  • žampiony čerstvé 200 g
  • Rostlinný olej 100 ml
  • Žloutek 2 ks
  • Škrob bramborový 10 g
  • Cukr 0 g
  • Sůl 1 špetka
  • Koňak (Cognac) 10 ml

Postup přípravy:

V míse rozšleháme dva žloutky, které smícháme se škrobem. Ve směsi obalíme na kostky pokrájené maso a na pánvi jej v rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Zvlášť do rendlíku dáme dvě polévkové lžíce oleje, nakrájené žampióny, cukr, sůl a koňak. Když je směs vroucí, vmícháme vepřové kostky.
Hotový pokrm podáváme s opečenými brambory nebo jinou přílohou dle chuti.
Redakce

Autor: Redakce

Francouzské vepřové na žampiónech

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017