detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Francouzské vepřové na žampiónech

příprava: 40 - 50 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové maso 1000 g
  • žampiony čerstvé 200 g
  • Rostlinný olej 100 ml
  • Žloutek 2 ks
  • Škrob bramborový 10 g
  • Cukr 0 g
  • Sůl 1 špetka
  • Koňak (Cognac) 10 ml

Postup přípravy:

V míse rozšleháme dva žloutky, které smícháme se škrobem. Ve směsi obalíme na kostky pokrájené maso a na pánvi jej v rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Zvlášť do rendlíku dáme dvě polévkové lžíce oleje, nakrájené žampióny, cukr, sůl a koňak. Když je směs vroucí, vmícháme vepřové kostky.
Hotový pokrm podáváme s opečenými brambory nebo jinou přílohou dle chuti.
Redakce

Autor: Redakce

Francouzské vepřové na žampiónech

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 19.2. 2015 22:29

Jana Brunecová, 19.2. 2015 22:29

Určitě moc dobré.

Šárka Novotná, 14.10. 2014 23:04

chuťovka :)

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:19

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:33

dobrý nápad

Alena Rejlková, 10.10. 2011 12:59

nádherně dekorovaný talíř

Alena Rejlková, 10.10. 2011 12:59

nádherně dekorovaný talíř

marcela Sidorová, 24.7. 2011 15:29

skusim tuto rychlu veceru ponuknut mojej rodinke

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016