detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Francúzska cibulačka so syrovou bagetou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cibule 250 g
  • Slunečnicový olej 60 ml
  • Tvrdý sýr 100 g
  • Veka tuková 100 g
  • Máslo jihočeské 60 g
  • Vývar z kosti 600 ml
  • Bílé víno 50 ml
  • Sůl 10 g
  • Pepř 0 g
  • Kmín 0 g
  • Provensálské koření 0 g
  • Petržel 0 g

Postup přípravy:

Na hrubšie koliečka alebo mesiačiky pokrájanú cibuľu najskôr sprudka opekajte na tuku. Keď sa cibuľa začne opekať, zalejte ju bielym vínom a vzápätí horúcim vývarom, pridajte korenie a nechajte 2 alebo 3 minúty povariť. Časť veky nakrájajte na drobné kocky a rovnako tak polovicu syra.
Oboje potom vložte do polievky a bez miešania nechajte vo vriacej polievke rozpustiť. Zo zostávajúcej veky nakrájajte plátky, potrite ich maslom, posypte strúhaným syrom a zapečte v rúre alebo na grile.
Polievku pripravujte tesne pred konzumáciou a podávajte ju so syrovými bagetkami a posekanou petržlenovou vňaťou.
Redakce

Autor: Redakce

Francúzska cibulačka so syrovou bagetou

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 23.3. 2015 7:31

Jana Csakvaryová, 23.3. 2015 7:31

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 24.11. 2014 9:05

Skvělá polévka.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:25

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:36

dobrý nápad

Pavlína Skýbová, 4.10. 2013 11:53

máme rádi

Jana Brunecová, 15.6. 2013 15:28

Dělám podobně, je výborná.

Hana Krňávková, 31.5. 2011 8:18

tyhle polévky mám moc ráda :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016