detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Grécky cestovinový šalát

příprava: 1 hod
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Těstoviny 250 g
  • Balkánský sýr 120 g
  • Olivy 100 g
  • Rajče 140 g
  • Olivový olej 100 ml
  • Vinný ocet bílý 50 ml
  • Citronová šťáva 10 ml
  • Sůl 10 g
  • Bazalka sušená 0 g
  • Saturejka 0 g
  • Pepř 0 g

Postup přípravy:

Do vody na cestoviny dajte soľ a trocha vinného octu, priveďte ju k varu a vložte cestoviny. Varte ich zvoľna tak, aby vo vnútri boli ešte pevné. Uvarené sceďte a prelejte studenou vodou, aby sa rýchlo schladili. Keď okvapkajú zalejte ich polovicou dresingu, ktorý namiešate z vinného octu, citrónovej šťavy, soli, olivového oleja a posekaných byliniek.
Dresing je dobré dôkladne trieť alebo šľahať, aby sa všetky jeho súčasti dobre premiešali. Ochutené cestoviny vložte do chladničky. Až pred podávaním do nich vmiešajte druhú časť dresingu a na kocky nakrájaný syr, prekrojené paradajky a čierne olivy. Nakoniec šalát privoňajte čerstvým čiernym korením.
Zvláštnu chuť šalát získa, keď je konzumovaný s hustým smotanovým jogurtom.
Redakce

Autor: Redakce

Grécky cestovinový šalát

Komentáře (10)

Poslední příspěvek: 5.7. 2015 8:22

Jana Csakvaryová, 5.7. 2015 8:22

Pochoutka.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:27

dobrota

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:27

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:45

dobrý nápad

Jana Brunecová, 16.6. 2013 17:14

Salát mi bude chutnat, vyzkouším ho.

Mária Matulová, 27.6. 2011 21:47

Nabudúce aj ja pridám do gréckeho šalátu cestoviny a bude z toho skvelý obed.

Hana Krňávková, 31.5. 2011 8:08

vypadá moc dobře

Andrea Koyšová, 21.2. 2011 19:05

ďakujem za odppveď...:)

Michal Chrobák, 21.2. 2011 8:34

Saturejka: Je to charakteristická rastlina pripomínajúca čierne korenie, s korenistou vôňou a chuťou.

Andrea Koyšová, 20.2. 2011 14:57

prosím Vás čo je to saturejka?

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016