detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Grilovaný lilek

příprava: 40 - 50 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Lilek 450 g
  • Parmazán/parmezán 50 g
  • Salát hlávkový 200 g
  • Čakanka červená 500 g
  • Olivový olej 50 ml
  • Sůl 0 ml
  • Vinný ocet bílý 20 ml
  • Grilovací koření na zeleninu 1 lžička

Postup přípravy:

Omytý lilek nakrájejte na stejnoměrné asi centimetr silné plátky. Z obou stran je lehce osolte a nechte asi 15 minut odležet. Lilek v té době vypotí šťávu, kterou otřete papírovou utěrkou, pak plátky potřete olejem s kořením a solí a grilujte z obou stran na mírném žáru. Lilek je totiž jemná zelenina a upečený připomíná chutí houby. Na talíř upravte salát s dresinkem z oleje, octa a soli, poskládejte horký lilek a vše posypte strouhaným sýrem. Jako ozdobu můžete upéci parmazánové křupiny. Stačí na nepřilnavou a dobře vyhřátou pánev nasypat proužek strouhaného sýra, počkat až se rozpustí a pak ho obratně, nejlépe silikonovou stěrkou obrátit. Pak krátce rozpéct z druhé strany, a dokud je teplý a tvárný, upravit do požadovaného tvaru.
Redakce

Autor: Redakce

Grilovaný lilek

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:32

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:32

dobrota

Jitka Jandová, 24.4. 2014 11:40

vyzkouším

Josef K., 28.8. 2011 19:59

dobrý tip

Mária Matulová, 26.6. 2011 12:51

vyzerá krásne, určite vyskúšam, baklažány zbožňujem

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem