detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Griotka z višní

příprava: 15 - 20 min
vaření: nevaří se
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Višní 2 kg
  • Cukru 500 g
  • Hvězdičky badyánu 4 ks
  • Hřebíčky 4 ks
  • Kolečka citronu 2 ks
  • Ořechu 1 ks
  • Kousek skořice vodka na zředění macerátu, celofán 1 ks

Postup přípravy:

Zralé višně omyjeme, vrstvy višní prosypeme cukrem s přídavkem koření, nakrájeným citronem a ořechem

Sklenici ovážeme celofánem a necháme 14-21 dnů macerovat

Macerát (výluh) scedíme přes sítko s plátnem a naředíme v poměru 2:1
vodkou, 2 díly macerátu, 1 díl vodky, máme-li rádi griotku sladší a méně
alkoholu naředíme v poměru 3:1.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (33)

Poslední příspěvek: 19.10. 2016 8:54

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:54

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:53

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:53

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:53

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:53

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:53

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:53

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:53

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:53

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:53

Zkusím

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016