detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Guláš v chlebánku

příprava: 40 - 50 min
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová krkovice 400 g
  • Slanina 100 g
  • Cibule 120 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Sádlo 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Kmín drcený 1 lžička kávová rovná
  • Mletá paprika 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Polotučná hořčice 50 g
  • Rajský protlak 30 ml
  • Pepř 1 lžička kávová rovná
  • Kulatý menší chleb 4 ks

Postup přípravy:

Menší, kulatý chléb svrchu seřízneme a vnitřek vydlabeme. Střídku pak rozdrobíme a necháme oschnout. Na pánev dáme malé množství sádla, na kterém opečeme krkovici pokrájenou na drobné kousky. Jakmile bude maso opečeno ze všech stran, přidáme k němu slaninu, pokrájenou cibuli a drcený kmín. Opékáme dokud není cibule zlatavá, pak vše zaprášíme paprikou, přidáme hořčici, rajčatový protlak a vše opět krátce osmahneme. Teprve nyní přidáme sůl, trochu vody a krátce podusíme. Guláš zahustíme trochou chlebové střídky, dochutíme mletým pepřem a podáváme ve vydlabaném chlebu se sklenkou vychlazeného piva.  
Redakce

Autor: Redakce

Guláš v chlebánku

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017