detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Haggis

příprava: 10 - 15 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • žaludek 150 g
  • Jemné ovesné vločky 1 kg
  • Hovězí vývar 750 ml
  • Cibule 2 ks
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř 1 špetka
  • Pepř cayenský 1 špetka
  • Brambory ranné 400 g
  • Smetana 33% 250 ml
  • Máslo 100 g
  • Jehněčí srdce 1 ks
  • Jehněčí plíce 1 ks
  • Jehněčí játra 1 ks
  • Skopový lůj 300 g

Postup přípravy:

Vnitřnosti doměkka uvaříme a pak je rozemeleme. Ovesné vločky a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme, přidáme rozemleté maso a důkladně promícháme. Ochutíme solí, pepřem, podlijeme vývarem a necháme dusit.
Touto směsí se plní hovězí žaludek, který se zašije a vaří ve vroucí vodě. My budeme tuto směs servírovat samotnou s rozmačkanými brambory.
Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a pak rozšťoucháme se smetanou a máslem.
Redakce

Autor: Redakce

Haggis

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 6.11. 2015 15:39

Jana Csakvaryová, 6.11. 2015 15:39

Zkusím.

LENKA BARTOŠOVÁ, 8.6. 2011 13:49

Haggis, pridám sa k línii a určite to vyskúšam ochutnať, je to niečo nové a to ma na tom láka...

Alena Šullová, 25.5. 2011 21:58

moje babička o tomhle jídle básnila, ani už nevím, kde k tomu přišla...
aspoň už vím, co všechno tam je

Daniel kašpar, 12.5. 2011 10:59

Troufám si tvrdit, že se moc odvážlivců, kteří by to zkusili, nenajde - tak se hlásím do první linie a až ochutnám - dám vědět.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016