detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Halušky s brynzou a smaženými korbáčky

příprava: 40 - 50 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory zimní 750 g
  • Hladká mouka 300 g
  • Oravská slanina 100 g
  • Sýr Brynza 40 % 300 g
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Sýrový korbáček 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 10 g
  • Lněné semínko 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Škrobová moučka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Slunečnicový olej 20 ml

Postup přípravy:

Nastrouhané brambory osolte a smíchejte s moukou na řídké těsto. Ideální na výrobu halušek je “Haluškovač” - zařízení s posuvným zásobníkem na těsto, který při stejnoměrném pohybu pak nechává ukapávat těsto do vroucí osolené vody skrz děrované síto. Halušky padající do vroucí vody občas promíchávejte a vařte cca 8 – 10 minut. Po uvaření těstoviny vyjměte sítkem z hrnce a vložte je do studené vody propláchnout (ztužit), poté je vyceďte, lehce promastěte a uložte v teple.
V misce rozšlehejte vejce se solí a moukou, přidejte škrobovou moučku, lněné semínko. Ve vzniklém těstíčku obalujte kousky nebo celé korbáčky a smažte je v rozpáleném oleji.
Na stůl pak dejte halušky přelité rozpuštěnou slaninou, brynzu smíchanou s kysanou smetanou a smažené korbáčky.
Redakce

Autor: Redakce

Halušky s brynzou a smaženými korbáčky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017