detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Houbová játra s petrželkou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Játra vepřová 400 g
  • Škrobová moučka 2 lžíce polévková rovná
  • Houby 300 g
  • Řepkový olej 4 lžíce polévková rovná
  • Sojová omáčka 1 lžíce polévková rovná
  • Česnek 2 stroužek
  • Kmín 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 2 špetka
  • Pepř mletý 2 špetka
  • Petržel hladkolistá 2 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Játra omyjeme, nakrájíme na plátky a vhodíme do vroucí vody. Hned je vyjmeme a rozložíme na talíř s papírovou utěrkou, aby se játra osušila. Poté je obalíme ve škrobové moučce a opékáme ze všech stran na oleji. Hotová játra vyjmeme a na vysmaženém oleji opečeme houby nakrájené na plátky. Přidáme sojovou omáčku, česnek nakrájený na drobné plátky a kmín. Nakonec vrátíme zpět do pánve játra a vše ochutíme solí a pepřem. Na talíři pokrm posypeme čerstvou, nadrobno nasekanou petrželkou. Podáváme s čerstvým chlebem,
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 15.9. 2015 9:45

Šárka Novotná, 15.9. 2015 9:45

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 9:45

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 9:45

Zkusím.

Katka Vašíčková, 14.9. 2015 15:58

Zkusím ;)

Nikola Rompotlová, 12.9. 2015 12:33

zkusím :)

Jana Csakvaryová, 12.9. 2015 8:11

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016