detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Houbové fleky

příprava: 30 - 40 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Těstoviny bezvaječné 1 balíček
  • Houby 500 g
  • Uzené maso 200 g
  • Vejce 3 ks
  • Sádlo 20 g
  • Polotučné mléko 300 ml
  • Cibule 0 ml
  • Kmín 0 ml
  • Pepř 1 špetka
  • Sůl 1 špetka
  • Máslo 20 g
  • Strouhaný sýr 150 g

Postup přípravy:

Fleky uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme houby, kmín, sůl a dusíme doměkka. Uzené nakrájíme na kostky a smícháme s fleky a udušenými houbami. Okořeníme pepřem, řádně promícháme a ve vymazaném pekáči zapékáme asi 15 - 20 minut. Po 5 minutách zapékání zalijeme vejci rozšlehanými v mléce. Hotové sypeme sýrem.
Redakce

Autor: Redakce

Houbové fleky

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:38

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:38

dobrota

Ivana Vavřinová, 23.11. 2013 11:16

děláváme hlavně na podzim a s václavkama, moc dobré

Jana Brunecová, 25.6. 2013 23:06

Také je dělám, ale bez uzeného. Příště ho přidám.

anton bittšánsky, 23.6. 2011 20:17

Na obrázku sú široké rezance tak ako fliačky či?Recept je inšpirujúci

Alena Šullová, 24.5. 2011 12:39

tohle jídlo děláme vždycky koncem léta, když už nás nebaví sušit hřiby a nevíme, co s nimi :-)
akorát nepoužívám to uzené, ale dělám čistě vegetariánskou verzi

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016