detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Housky na hamburger

příprava: 1,5 hod
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hladká mouka 400 g
  • Droždí (kvasnice) 1 balíček
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 120 ml
  • Voda horká 120 ml
  • Máslo 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Cukr třtinový 2 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Ve velké míse rozpustíme ve vlažné vodě instantní droždí a pořádně promícháme. V druhé míse smícháme mléko, vejce, 2 lžíce rozpuštěného másla,cukr a sůl. Obě směsi po chvilce spojíme a přidáme mouku. Tu můžeme prosít, abychom se zbavili hrudek, vrátíme tak mouce nadýchanost. Vypracujeme hladké těsto a nelepivé na hamburgrové housky. Těsto na housky necháme kynout přibližně 60 minut v teplé místnosti. Hotové těsto na housky rozdělíme na poloviny, pak na čtvrtiny a následně na osminy. Vznikne nám tak 8 stejně velkých kousků těsta, ze kterého vytvarujeme bochánky. Housky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme přibližně 30 minut kynout. Před pečením housky posypeme semínkama a solí. Povrch pomažeme rozšlehaným vejcem. Housky na hamburgry vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 170 C. Pečeme 15 minut a déle dokud nejsou zlatavé.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (14)

Poslední příspěvek: 4.10. 2015 16:52

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 16:52

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 4.10. 2015 9:01

Vynikající

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 8:33

Ano je :)

Nikola Rompotlová, 1.9. 2015 18:08

dobrota .)

Katka Vašíčková, 23.7. 2015 15:39

:-)

Pavlína Skýbová, 23.7. 2015 13:26

1+

Katka Vašíčková, 20.7. 2015 16:42

Ano je :-)

Katka Vašíčková, 20.7. 2015 16:40

Ano je :-)

Katka Vašíčková, 20.7. 2015 12:15

Zkuste :)

Šárka Novotná, 17.7. 2015 15:44

dobrota :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016