detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hovězí hamburger s kozím sýrem a barbecue omáčkou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí mleté maso 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 stroužek
  • Anglická slanina 8 plátek
  • Salát ledový 4 lístek
  • Pepř, sůl, tymián 1 dle chuti
  • Barbecue omáčka Otma Gurmán 1 ks
  • Kozí sýr 1 dle potřeby

Postup přípravy:

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Smícháme s mletým masem a dochutíme kořením a bylinkami, posolíme. Ze směsi vytvarujeme placky, které pečeme na rozpálené pánvi tak, aby maso zůstalo uprostřed měkké a šťavnaté. Společně s masem opečeme i plátky slaniny. Těsně před dokončením na maso poklademe plátky kozího sýra a necháme lehce rozpéct. Housky na hamburgery podélně rozpůlíme a z vnitřní strany necháme prohřát na pánvi tak, aby lehce zezlátly. Násleně na vnitřní stranu housky pomažeme barbecue omáčkou. Na housky umístíme upečené maso se sýrem, poklademe plátky slaniny, listem ledového salátu a přiklopíme druhou polovinou housky. Podáváme s hranolkami.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 7.10. 2016 9:37

Katka Vašíčková, 7.10. 2016 9:37

Ano je :)

Pavlína Skýbová, 6.10. 2016 16:10

dobrota

Katka Vašíčková, 8.10. 2015 20:15

Zkuste :)

Michaela Širmerová, 8.10. 2015 15:33

Zkusím

Jana Csakvaryová, 4.10. 2015 15:23

Pochoutka.

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 15:17

Zkuste :)

Nikola Rompotlová, 4.10. 2015 15:08

zkusím :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016