detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hovězí polévka se smaženými sýrovými nočky

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí vývar 1 l
  • Mrkev 1 ks
  • Mražený hrášek 300 g
  • Máslo 3 lžíce polévková rovná
  • Čerstvá pažitka 1 špetka
  • Sůl 10 g
  • Pepř 0 g
  • Plísňový sýr 100 g
  • Hladká mouka 3 lžíce polévková vrchovatá
  • Vejce 2 ks
  • Petržel nasekaná 1 šálek
  • Tuk na smažení 1 lžíce polévková vrchovatá

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 1613 kJ
  • Bílkoviny: 14 g
  • Sacharidy: 26 g
  • Tuky: 24 g

Postup přípravy:

Do kastrolku nalijeme asi 100 ml vody, přidáme 2 lžíce másla a přivedeme do varu. Přidáme mouku a mícháme, dokud se z těsta neutvoří hladká hmota, která se nechytá na stěny nádoby. Těsto necháme prochladnout a postupně přimícháváme vejce. Osolíme, jemně opepříme, přidáme nasekanou petrželku, nahrubo nastrouhaný sýr a řádně promícháme. Dvěma lžičkami vypichujeme z těsta noky a v rozehřátém tuku je smažíme dozlatova. Vyjmeme je na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Mrkev nakrájenou na jemné nudličky a hrášek opečeme na zbytku másla a vložíme do vývaru.
Usmažené nočky vkládáme do talíře a zalijeme je horkou polévkou se zeleninou. Nakonec ozdobíme nasekanou pažitkou.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Hovězí polévka se smaženými sýrovými nočky

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 20.7. 2015 8:44

Jana Csakvaryová, 20.7. 2015 8:44

Pochoutka.

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:30

Vypadá to nádherně :)

Jana Csakvaryová, 21.11. 2014 9:07

Polévku zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016