detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hovězí vývar veverka

příprava: 40 - 50 min
vaření: 2 hodiny
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí 1 ks
  • Morková kost, morek 4 ks
  • Játra hovězí 200 g
  • Ledvinky hovězí 1 ks
  • Slezina 100 g
  • Máslo 2 lžíce polévková rovná
  • Dezertní víno 2 dl
  • Cibule 1 ks
  • Celer 1 ks
  • Petržel nasekaná 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • žampiony čerstvé 100 g
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř 10 kulička
  • Sůl 10 g
  • Nové koření 10 kulička
  • Kmín 0 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 827 kJ
  • Bílkoviny: 24 g
  • Sacharidy: 10 g
  • Tuky: 6 g

Postup přípravy:

Hovězí veverku nebo oháňku přesekneme na menší kousky, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme pokrájenou cibuli a pozvolna vaříme asi hodinu. Po hodině hrnec otevřeme, přilijeme vodu, přidáme játra, ledvinu a slezinu, kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření, uvedeme
znovu do varu a pozvolna již bez poklice vaříme asi hodinu. Oháňku a maso vyndáme, maso obereme z kostí, pokrájíme a vrátíme do polévky. Mezitím na másle osmahneme pokrájené žampióny, osolíme je a mírně okmínujeme drceným kmínem a dusíme, až se tekutina, kterou pustily, vydusí. Osmahlé houby přidáme do polévky. Vaříme ještě asi 10 minut, pak dochutíme vínem, povaříme a ochutíme. Přidáme petrželku a podáváme.
TIP: Do polévky můžeme přidat i játrové knedlíčky.

Zajímavosti, rady, doporučení:

Oloupané stroužky česneku zalijte olejem a uložte v temnu. Takto rovněž získáte aromatický olej.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Hovězí vývar veverka

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017