detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hráškový krém se smetanou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Másla 50 g
  • Cibule 40 g
  • Pórku 50 g
  • hrášku 500 g
  • 12% smetany 100 ml
  • Olivového oleje 20 ml
  • Zeleninového vývaru 1 l

Postup přípravy:

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a pórek. 
Přidáme hrášek, ještě krátce restujeme a podlijeme vývarem.


Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. 


Přidáme smetanu, rozmixujeme kuchyňským mixérem a pro větší jemnost přecedíme přes jemné sítko.


V případě potřeby dochutíme olivovým olejem nebo čerstvě mletým pepřem.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (11)

Poslední příspěvek: 11.11. 2016 15:37

Pavlína Skýbová, 11.11. 2016 15:37

1+

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:15

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:15

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:15

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:15

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:15

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:15

Zkusím

Jana Csakvaryová, 11.9. 2015 8:29

Zkuste.

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 17:31

Dobrota :)

Jana Csakvaryová, 10.9. 2015 9:12

Zkuste.

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016