detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hríbová torta

příprava: 1,5 hod
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory zimní 500 g
  • Vejce 60 ml
  • Mouka polohrubá 250 g
  • žampiony čerstvé 600 g
  • Cibule 80 g
  • Česnek 10 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Tvrdý sýr 100 g
  • Rostlinný olej 50 ml
  • Citronová šťáva 10 ml
  • Sůl 10 g
  • Pepř bílý 0 g
  • Petržel 0 g

Postup přípravy:

Rozpučíme zemiaky, vmiešame do nich vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Slaninu, cibuľu a cesnak orestujeme na oleji. Pridáme očistené a pokrájané hríby, ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením a podusíme do mäkka. Do tortovej formy dáme 1/2 cesta a naň vrstvu hríbovej zmesi.
Posypeme sekanou petržlenkou a opät vytvoríme vrstvu z cesta. Tú posypeme strúhaným syrom a poukladáme lupienky masla. Pečieme v rúre asi 30 min.
Redakce

Autor: Redakce

Hríbová torta

Komentáře (11)

Poslední příspěvek: 11.1. 2015 21:42

Šárka Novotná, 11.1. 2015 21:42

díky za tip :)

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:25

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:56

dobrý nápad

Jana Brunecová, 15.6. 2013 23:42

Zajímavý recept.

Jana Csakvaryová, 29.10. 2011 20:03

Velmi zajímavý recept.

Hana Krňávková, 31.5. 2011 8:12

koukám, že Vám také občas blázní připojení - nebo čím to je :-) ?

Hana Krňávková, 31.5. 2011 8:11

nevím, jestli ta náplň versus těsto jsou takové konzistence, aby se to spojilo do jednolitého, krájitelného koláče... ale možná ano - nebo je to záměr?

Alena Šullová, 20.5. 2011 15:57

vypadá nádherně:-)
určitě vyzkouším, ale asi místo žampionů použiju hříbky

Alena Šullová, 20.5. 2011 15:57

vypadá nádherně:-)
určitě vyzkouším, ale asi místo žampionů použiju hříbky

Alena Šullová, 20.5. 2011 15:57

vypadá nádherně:-)
určitě vyzkouším, ale asi místo žampionů použiju hříbky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016