detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hřiby se smetanou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hřibu smrkového nebo dubového 500 g
  • Hovězího vývaru (může být i kuřecí) 5 dl
  • Sladké smetany 3 dl
  • Cibule 1 ks
  • Nasekané petrželky 1 lžíce
  • Citronová šťáva hladká mouka máslo pepř sůl 1 ks

Postup přípravy:

Na rozpáleném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli spolu s rozsekanou petrželkou

Přidáme na plátky nakrájené houby, zakápneme citronovou šťávou a dusíme do měkka

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem a 10 minut povaříme

Nakonec vložíme podušené houby a zalijeme sladkou smetanou a dochutíme pepřem a solí.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (10)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 9:06

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:06

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:06

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:06

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:06

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:06

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 9:06

Zkusím

Katka Vašíčková, 21.9. 2015 11:09

Zkusím :)

Katka Vašíčková, 21.9. 2015 11:09

Zkusím :)

Katka Vašíčková, 21.9. 2015 11:09

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 18.9. 2015 16:34

zkusím :)

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016