detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hrstková polévka s ovesnými plackami

příprava: 1 hod
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Luštěniny 200 g
  • Obilné vločky 50 g
  • Ječné kroupy 50 g
  • Jemné ovesné vločky s klíčky 100 g
  • Rýže 50 g
  • Zelenina 120 g
  • Rostlinný olej 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Libeček 1 snítka
  • Mletý kmín 1 lžička kávová rovná
  • Provensálské koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Vejce 1 ks
  • Petržel nať 1 hrst
  • Bujón zeleninový Knorr 1 ks

Postup přípravy:

Luštěniny (čočka, loupaný hrách, sojové vločky) předem namočíme a dáme vařit do vody s libečkem, kmínem a trochou provensálského koření. Když luštěniny změknou, polévku osolíme, přidáme do ní obilné vločky s rýži a necháme zvolna vařit asi 15 minut. Můžeme dochutit zeleninovým bujónem. Drobně pokrájenou zeleninu  krátce osmahneme na pánvi a vložíme do polévky převařit. K polévce podáváme smažené placičky, které připravíme z vajec, ovesných vloček, kmínu a soli.  
Redakce

Autor: Redakce

Hrstková polévka s ovesnými plackami

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 8.4. 2016 6:40

Jana Csakvaryová, 8.4. 2016 6:40

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 23.10. 2014 9:18

Zajímavé.

Lucie Kalmusová, 9.5. 2011 9:15

Miluju luštěniny! Hrstkovou polévku dělám jinak, ale dcera ani přítel ji nechcou jíst! Vyzkouším tedy tuto variantu a uvidíme :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016