detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hruškový džem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hrušek 1 kg
  • želírovacího cukru 800 g
  • Sladkého bílého vína 120 ml
  • Citronová šťáva dle chuti 1 trocha
  • Skořice 2 kousky
  • Badyán 2 ks

Postup přípravy:

Hrušky oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce, trochu podlijeme a povaříme. Jakmile se začnou rozvařovat, přidáme cukr, koření a víno, vše společne vaříme ještě asi 5 minut. Před koncem varu přidáme citronovou šťávu. Džem odstavíme a ještě horký plníme do nahřátých sklenic. Po zavíčkování sklenice na chvíli otočíme dnem vzhůru.
kačec2208

Autor: kačec2208

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017