detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hruškový džem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hrušek 1 kg
  • želírovacího cukru 800 g
  • Sladkého bílého vína 120 ml
  • Citronová šťáva dle chuti 1 trocha
  • Skořice 2 kousky
  • Badyán 2 ks

Postup přípravy:

Hrušky oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce, trochu podlijeme a povaříme. Jakmile se začnou rozvařovat, přidáme cukr, koření a víno, vše společne vaříme ještě asi 5 minut. Před koncem varu přidáme citronovou šťávu. Džem odstavíme a ještě horký plníme do nahřátých sklenic. Po zavíčkování sklenice na chvíli otočíme dnem vzhůru.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (10)

Poslední příspěvek: 4.10. 2015 16:35

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 16:35

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 4.10. 2015 8:54

Vynikající

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 8:41

Ano je :)

Nikola Rompotlová, 1.9. 2015 18:19

dobrota .)

Katka Vašíčková, 5.8. 2015 16:19

Dobrota :-)

Pavlína Skýbová, 5.8. 2015 14:02

1+

Katka Vašíčková, 5.8. 2015 10:45

Ano je :)

Katka Vašíčková, 5.8. 2015 10:43

Zkuste :)

Nikola Rompotlová, 3.8. 2015 23:27

dobrota :)

Jana Csakvaryová, 3.8. 2015 19:56

Dobrý tip.

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016