detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hrušky s čokoládou a zmrzlinou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hruška 4 ks
  • Cukr krystal 4 lžíce polévková rovná
  • Vanilková zmrzlina 400 g
  • kvalitní tmavé čokolády 130 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 250.56 kJ
  • Bílkoviny: 14.85 g
  • Sacharidy: 15 g
  • Tuky: 14.85 g

Postup přípravy:

Hrušky oloupeme, ale musí zůstat celé. Postavíme je do hlubokého hrnce, posypeme cukrem, přilijeme hrnek vody. Hrnec přikryjeme a pomalu vaříme 20 minut na mírném ohni. Poté hrušky vyndáme a šťávu uchováme, obojí necháme vychladnout. Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozehřejeme ve vodní lázni spolu se sirupem z hrušek. Až se obě složky spojí v hladkou lesklou hmotu, přidáme máslo a důkladně ho za stáléh míchání v čokoládě rozpustíme. Do každého talíře postavíme hrušku, kolem ní naaranžujeme kopečky zmrzliny a přelijeme horkou čokoládovou polevou.
kačec2208

Autor: kačec2208

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017