detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hustá pikantní fazolačka

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Zeleninový vývar 1500 ml
  • Fazole bílé v mírně slaném nálevu 300 g
  • Čočka červená 80 g
  • Bulgur 1 šálek
  • Cibule 1 ks
  • Klobása ostrá 1 ks
  • Slanina 30 g
  • Sádlo 1 lžíce polévková rovná
  • Majoránka sušená 1 lžíce polévková rovná
  • Pepř mletý 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 2 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu pěkně dorůžova. Přidáme nakájenou klobásu, krátce osmahneme, přisypeme propláchnutou čočku s bulgurem, zalijeme zeleninovým vývrem, ochutíme majoránkou, osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Fazole zcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vmícháme je do polévky, přidáme najemno nakrájenou feferonku, nacháme krátce prohřát a na závěr polévku dochutíme dle chuti solí.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 11.11. 2016 15:38

Pavlína Skýbová, 11.11. 2016 15:38

dobrota

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:23

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:23

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:23

Zkusím.

Nikola Rompotlová, 2.9. 2015 16:23

zkusím :)

Jana Csakvaryová, 27.8. 2015 8:07

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016