detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hutná hovězí polévka

příprava: 40 - 50 min
vaření: 3 hodiny
Hodnocení:
2,5
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Libové hovězí žebro 750 g
  • Brambory ranné 250 g
  • Mrkev 1 svazek
  • Květák 1 ks
  • Hlávka zelí 1 ks
  • Nakrájená pažitka 1 svazek
  • Sekaný kerblík 1 svazek
  • Bobkový list 1 ks
  • Hřebíček 2 ks
  • Pepř 6 kulička
  • Sůl 10 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 1738 kJ
  • Bílkoviny: 42 g
  • Sacharidy: 194 g
  • Tuky: 16 g

Postup přípravy:

Omyté maso vložíme do 1 litru vody, přidáme bobkový list, hřebíčky, celý pepř a sůl. Přikryté vaříme zhruba 3 hodiny na velmi mírném ohni. Tvořící se pěnu sbíráme děrova­nou sběračkou.
Mezitím očistíme a omyjeme mladou mrkev, brambo­ry a zelí a nakrájíme je na kostičky. Květák rozebereme na růžičky. Maso vyjmeme a vývar procedíme přes jemné síto a namočený plátěný ubrousek. V čistém vývaru uvaří­me nejprve brambory a asi po 5 minutách varu přidáme ostatní zeleninu. Vaříme ještě 5 minut, přidáme pokrájené maso na kostičky, dochutíme solí a při podávání posypeme nasekanými bylinami.


Zajímavosti, rady, doporučení:
  
Při mytí květák vložte do studené vody – tak ho zbavíte veškerých nečistot.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Hutná hovězí polévka

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 9.1. 2015 18:27

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:27

Vypadá to nádherně :)

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:27

Vypadá to nádherně :)

Jana Csakvaryová, 2.6. 2014 8:45

Je skvělá.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:39

dobrota

Jitka Jandová, 8.3. 2014 21:16

vyzkouším

Jana Brunecová, 28.6. 2013 15:35

Dobrá polévka, pochutnala bych si.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016