detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Hydinové roládky s ovocím

příprava: 20 - 30 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecí svalovina 700 g
  • Sušené ovoce 300 g
  • Smetana 33% 150 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř bílý 1 špetka
  • Muškátový květ 1 ks
  • Provensálské koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Med včelí 2 lžíce polévková rovná
  • Zakysaná smetana 200 ml

Postup přípravy:

Kuracie mäso pokrájajte na menšie kúsky a vložte do nádoby sekacieho strojčeka. Pridajte soľ, korenie, sladkú smotanu a trochu vody (asi 100 ml). Potom všetko rozsekajte rotujúcimi nožmi na jemnú kašu.
Do rozsekaného mäsa zamiešajte na kúsky nakrájané sušené ovocie (slivyk, marhule, brusnice a podobne). Kašu potom rozdeľte na rovnaké diely a každý starostlivo zabaľte do hliníkovej fólie. Vytvoríte tak rovnaké valčeky, ktoré na koncoch starostlivo stiahnite zatočením a vtlačením koncov fólie (valček spevnie).
Roládky potom dajte zľahka variťt do horúcej vody, najlepšie do rúry na 150 stupňov, podľa veľkosti asi na 30 minút. Po uvarení ich nechajte vychladnúť, potom rozbaľte, krájajte na kolieska, obložte rezmi zeleniny a podávajte s kyslou smotanou premiešanou s medom.
Redakce

Autor: Redakce

Hydinové roládky s ovocím

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:30

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:30

dobrota

Jitka Jandová, 22.2. 2014 7:27

vypadá to lákavě

Jana Brunecová, 17.6. 2013 15:58

Zajímavé, stojí za vyzkoušení.

Soňa Kapralová, 22.1. 2011 17:58

to je pastva pre oči, nádhera, ukladám, dúfam, že sa mi to podarí tak ako Vám:-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016