detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Indická variace

příprava: 40 - 50 min
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rýže basmati 300 g
  • Kuřecí prso 500 g
  • Špenát mražené listy 300 g
  • Bílý jogurt 120 ml
  • Cibule 80 g
  • Pórek 100 g
  • Česnek 40 g
  • Rostlinný olej 3 lžíce polévková rovná
  • Kari koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Mletá paprika sladká 1 lžička kávová vrchovatá
  • Koriandr mletý 1 špetka
  • Hřebíček 6 ks
  • Muškátový ořech 1 špetka
  • Mletý zázvor 0 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Kokosové mléko 60 ml

Postup přípravy:

Rýži s hřebíčkem uvaříme v osolené vodě. Po 7 minutách varu ji necháme dojít pod pokličkou, vyjmeme koření a promícháme. Na pánvi rozpustíme v trošce oleje lžičku sladké papriky, vmícháme ji do 1/3 vařené rýže a stejný postup provedeme s kari kořením. Poslední třetinu necháme bílou. Nakrájíme maso, okořeníme ho, smícháme s trochou oleje a zprudka opečeme. Pak ho podusíme pod pokličkou v kokosovém mléce. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme drobně posekaný česnek, zapěníme zázvor s kmínem, přidáme překrájené špenátové listy, krátce podusíme, osolíme a před podáváním zjemníme bílým jogurtem. 
Redakce

Autor: Redakce

Indická variace

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017