detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Indické kuře

příprava: 15 - 20 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecí prso 400 g
  • Zakysaná smetana 250 g
  • Garam masala 200 g
  • Nové koření 1 špetka
  • Bobkový list 4 lístek
  • Chilli papričky 5 ks
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Pepř 1 špetka
  • Česnek 5 stroužek
  • Cibule 2 ks
  • Čerstvá šťáva z pomeranče 50 ml
  • Rostlinný olej 100 ml
  • Kuřecí vývar 200 ml

Postup přípravy:

Na pánev s rozpáleným olejem vložíme nakrájený česnek a cibuli, zlehka osmahneme, přidáme na kostky nakrájené kuřecí prsa a osmažíme dozlatova.
Podlijeme, přidáme bobkový list, nové koření, sůl, pepř a garam masalu. Dusíme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu a pokrájené chilli. Po odstavení přilijeme pomerančovou šťávu.
Redakce

Autor: Redakce

Indické kuře

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 20.10. 2015 18:15

Monika Leitgebová, 20.10. 2015 18:15

Zkusila jsem a je to skvělé :-) Byla jsem mile překvapená.

Alena Šullová, 26.5. 2011 14:41

raději mám tikka masala, ale tohle může být také dobré - manžel má indická jídla rád, jeho dšda tam trávil služební cesty a pak to pořád vařil, tak můžu taky zkusit :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016