detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Italské risotto s cuketou a parmazánem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rýže 400 g
  • Jarní cibulka 2 ks
  • Mladá cuketa 2 ks
  • Máslo 60 g
  • Parmazán/parmezán 100 g
  • Zeleninový vývar a sůl 1 trocha

Postup přípravy:

Cibulku si očistíme a nakrájíme nadrobno. Cuketu omyjeme, odřízneme konce a podélně rozřízneme na čtvrtky. Cuketu nakrájíme na drobné kousky. Na polovině másla necháme zpěnit cibulku. K cibulce vsypeme neproláchnutou rýži a 2 minuty opékáme. Rozvoněnou rýži zalijeme asi naběračkou vývaru a za stálého míchání necháme vývar do rýže nasáknout. Poté přisypeme cuketu, promícháme, znovu přilijeme vývar a necháme pod pokličkou asi 16-18 minut vařit za občasného míchání. Parmazán nahrubo nastrouháme. Do hotvého risotta přimícháme parmazán a promícháme. Nakonec do risotta zašleháme zbytek másla. Je-li potřeba trochu osolíme.
kačec2208

Autor: kačec2208

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017