detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jablka v županu

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Listové těsto 300 g
  • Jablko 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Mandle 30 g
  • Lískové ořechy 30 g
  • Meruňky sušené 100 g
  • Rozinky 50 g
  • Čokoláda na vaření 200 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 2304.87 kJ
  • Bílkoviny: 7.75 g
  • Sacharidy: 68.03 g
  • Tuky: 27.43 g

Postup přípravy:

Jablka omyjte, osušte a od spodu vykrojte jádřinec. Nejlépe to jde půlkulatým vykrajovátkem. Díky tomu v jablku vznikne kulovitý otvor, který vyplňte posekanou čokoládou, sušeným ovocem a ořechy. Z listového těsta vyválejte tenký plát a z něho nařežte stejnoměrné čtverce. Potřete je lehce vejcem a rádýlkem osmkrát nařízněte čtverce od rohů a zprostředka každé strany. Do středu položte jablko a cípy těsta skládejte postupně na jablko. Navrchu umáčkněte tak, aby stopka zůstala venku a těsto se spojilo. Před pečením potřete rozšlehaným vejcem. Pečte nejprve v troubě na 220 °C asi 5 minut a následně při 190 °C asi 10 až 15 minut. Podávejte ještě teplé s trochou karamelové omáčky.
Redakce

Autor: Redakce

Jablka v županu

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017