detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jahodová marmeláda

příprava: 20 - 30 min
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jahody 1250 g
  • Cukr krystal 600 g
  • želírovací přípravek 1 balíček
  • Kyselina citronová 0 g

Postup přípravy:

Jahody omyjeme, odstraníme stopky, vidličkou rozmačkáme a za stálého míchání je, při mírné teplotě, rozvaříme, pak je necháme vychladnout. Rozvařené jahody prolisujeme přes sítko s malými oky a část, tedy zhruba polovinu protlaku povaříme se čtvrtinou dávky cukru dalších 5 minut, až se nám cukr rozpustí. Želírovací přípravek smícháme se 4 lžícemi cukru, vmícháme ho do části jahod bez cukru, postupně přisypeme zbytek cukru a také povaříme zhruba 10 minut. Před ukončením varu přidáme kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžičce vody a obě směsi spolu promícháme. Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru.
kačec2208

Autor: kačec2208

Jahodová marmeláda Jahodová marmeláda Jahodová marmeláda Jahodová marmeláda Jahodová marmeláda

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017