detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jahodová marmeláda

příprava: 20 - 30 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jahody 1250 g
  • Cukr krystal 600 g
  • želírovací přípravek 1 balíček
  • Kyselina citronová 0 g

Postup přípravy:

Jahody omyjeme, odstraníme stopky, vidličkou rozmačkáme a za stálého míchání je, při mírné teplotě, rozvaříme, pak je necháme vychladnout. Rozvařené jahody prolisujeme přes sítko s malými oky a část, tedy zhruba polovinu protlaku povaříme se čtvrtinou dávky cukru dalších 5 minut, až se nám cukr rozpustí. Želírovací přípravek smícháme se 4 lžícemi cukru, vmícháme ho do části jahod bez cukru, postupně přisypeme zbytek cukru a také povaříme zhruba 10 minut. Před ukončením varu přidáme kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžičce vody a obě směsi spolu promícháme. Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru.
kačec2208

Autor: kačec2208

Jahodová marmeláda Jahodová marmeláda Jahodová marmeláda Jahodová marmeláda Jahodová marmeláda

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 4.10. 2015 15:58

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 15:58

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 4.10. 2015 8:42

Vynikající

Katka Vašíčková, 22.9. 2015 20:20

Zkuste :)

Nikola Rompotlová, 22.9. 2015 20:10

Zkusim

Katka Vašíčková, 22.9. 2015 16:08

Ano je :)

Katka Vašíčková, 22.9. 2015 16:07

Zkuste :)

Jana Csakvaryová, 21.9. 2015 16:36

Pochoutka.

Pavla Popovičová, 21.9. 2015 16:30

zkusím :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016