detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jahodové mojito

příprava: 10 - 15 min
vaření: nevaří se

Počet porcí:

Ingredience:

  • Sodová voda 1 střik
  • Bílý rum 6 cl
  • Máty 8 lístků
  • Limetková šťáva 3 cl
  • Drcený led 1 hrst
  • Cukrový sirup 2 cl
  • Jahod 1 trocha

Postup přípravy:

Větší sklenici necháme vychladit v lednici. Mezitím si omyjeme jahody a nakrájíme na malé kostky. Sklenici vyndáme z lednice a dáme do ní limetkovou šťávu, lístky máty a cukrový sirup. Vše jemně rozmáčkáme, aby se z máty uvolnila vůně. Přilijeme bílý rum a přidáme nakrájené jahody. Sklenici zasypeme drceným ledem a vše zastříkneme sodovou vodou. Dlouhou lžičkou odshora dolů krátce promícháme. Ihned podáváme.
kačec2208

Autor: kačec2208

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017