detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jahodový sýrový koláč se šlehačkou

příprava: 20 - 30 min
vaření: nevaří se
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jahod 500 g
  • Oříškovo-medových sušenek BeBe 400 g
  • Smetanového sýru 300 g
  • Másla 200 g
  • Cukru krupice 100 g
  • Smetany na vaření 140 ml
  • Smetany ke šlehání 140 ml
  • Plátků želatiny 3 ks
  • Citronu 1 ks

Postup přípravy:

Do mísy rozdrobíme sušenky, přelijeme rozpuštěným máslem, promícháme,
aby se máslo dostalo do každého kousku a spojíme do kompaktní hmoty, tu
namačkáme do dortové formy, aby se rozprostřela po dně i stěnách a dáme
na 30 minut do ledničky

Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody, smetanu na
vaření přivedeme k varu, sundáme z tepla, přidáme želetinu vyndanou z
vody, rozpustíme ve smetaně a necháme zchladnout

Smetanový sýr rozmícháme dohladka s krupicovým cukrem, na jemno
nastrouhanou kůrou z citronu, třemi lžícemi citronové šťávy, vmícháme
smetanu se želatinou a 300 g jahod nakrájených na malé kousky

Nakonec vmícháme vyšlehanou smetanu, nalijeme na sušenkový základ,
uhladíme, dáme na 3 hodiny chladit do ledničky a podáváme ozdobené 200 g
přepůlených jahod.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (37)

Poslední příspěvek: 19.10. 2016 8:44

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:44

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:44

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:44

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:44

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:44

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:44

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:44

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:44

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:44

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 8:44

Zkusim

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016