detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jahody s tvarohem a želé

příprava: 20 - 30 min
vaření: nevaří se
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • čerstvých jahod 300 g
  • Měkkého tvarohu 300 g
  • Cukru (nebo dle chuti) 3 lžíce
  • Zakysané smetany 3 lžíce
  • Vody 200 ml
  • želatiny 20 g

Postup přípravy:

Ve vodě si připravíme želatinu; nejprve ji namočíme a necháme chvíli
nabobtnat, pak ji ohřejeme a mícháme, dokud se želatina nerozpustí,
nádobu s želatinou odstavíme, necháme mírně vychladnout (v žádném
případě ji nesmíme vařit!)

Tvaroh utřeme tak ze 2 lžícemi cukru a zakysanou smetanou (cukru
můžete přidat více nebo méně, každý si určí množství cukru podle vlastní
chuti), smícháme s polovinou želatiny, nalijeme do vhodných misek či
formiček a necháme mírně ztuhnout v lednici (čímž uspíšíme tuhnutí),
zbytek želatiny necháme v pokojové teplotě a přikryjeme, aby jsme
zpomalili tuhnutí

Jahody rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši (část můžeme odložit a
přidat do želatiny v celku), přidáme cukr a promícháme s druhou
polovinou želatinové hmoty, nalijeme na mírně ztuhlou tvarohovou vrstvu
vytaženou z lednice (jde o to, aby se nám obě hmoty nepromíchali)

Dáme do lednice ztuhnout na další 3 hodiny, ale klidně i přes celou noc.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (18)

Poslední příspěvek: 19.10. 2016 19:20

Šárka Novotná, 19.10. 2016 19:20

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 19:20

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 19:20

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 19:20

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 19:20

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 19:20

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 19:20

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 19:20

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 19:20

Zkusim

Šárka Novotná, 19.10. 2016 19:19

Zkusim

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016