detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Japonský těstovinový salát

příprava: 40 - 50 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rýžové těstoviny 300 g
  • Hlíva ústřičná čerstvá 150 g
  • Sladké lusky 150 g
  • Sladká sójová omáčka 1 lžíce polévková rovná
  • Mořská sůl 2 lžička kávová vrchovatá
  • Vinný ocet bílý 1 lžička kávová rovná
  • Ředkev bílá 120 g
  • Sezamový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Salát hlávkový 1 hlávka
  • Wasabi pasta 1 lžíce

Postup přípravy:

Rýžové těstoviny uvaříme ve výrazně osolené vodě, scedíme je, ochutíme octem a promícháme s olejem. Očištěnou hlívu ústřičnou osolíme a podusíme asi deset minut ve vlastní šťávě. Lusky přelijeme horkou vodou a stejně tak spaříme ředkev. Jednotlivé části salátu promícháme se sojovou omáčkou, wasabi pastou a dosolíme. Pozor, zelená pasta z japonského křenu je velmi výrazná! Do salátu jí proto dejte jen trochu a dodatečně ji nabídněte těm, kterým její chuť vyhovuje.
Redakce

Autor: Redakce

Japonský  těstovinový salát

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 30.4. 2016 7:59

Jana Csakvaryová, 30.4. 2016 7:59

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 30.4. 2016 7:58

Pochoutka.

Pavlína Skýbová, 31.10. 2013 10:50

dobrota

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016