detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jarní salát s bulgurem

příprava: 40 - 50 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Bulgur 150 g
  • Fazole Mungo 100 g
  • Ředkvičky 120 g
  • Jarní zelená cibulka 3 ks
  • Med včelí 2 lžíce polévková rovná
  • Citronová šťáva 1 lžička kávová rovná
  • Vinný ocet bílý 1 lžíce polévková rovná
  • Olivový olej extra virgin 3 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá

Postup přípravy:

Malé zelené fazole mungo nejprve namočte do studené vody a nechte je přes noc nasát vodu. Druhý den je propláchněte a vložte na sítko a nechte na světle klíčit. Občas je propláchněte chladnou vodou. Podle druhu by měly za dva dny vyklíčit. Pochopitelně, že je možné koupit již naklíčené fazolky. Bulgur (drcená obroušená pšenice) zalijte osolenou vodou (nebo i vývarem) a asi tři minuty vařte a následně nechte dojít a nasát všechnu tekutinu. Z oleje, octa, soli a medu vymíchejte dresink, přidejte do něho drobně posekanou cibulku a nastrouhané ředkvičky, opět promíchejte a pak spojte s bulgurem a fazolkami.
Redakce

Autor: Redakce

Jarní salát s bulgurem

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 11.3. 2016 8:58

Jana Csakvaryová, 11.3. 2016 8:58

Dobrota.

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:42

dobrota

Jitka Jandová, 16.4. 2014 18:55

zajímavé

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016