detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jarní salát s modrým sýrem

příprava: 1 hod
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
3,5
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Ředkvičky 1 svazek
  • Salát hlávkový 1 hlávka
  • Jarní zelená cibulka 1 svazek
  • Špenát čerstvé listy 1 svazek
  • Vejce vařená natvrdo 2 ks
  • Plísňový sýr 100 g
  • Bílý jogurt 1 ks
  • Bazalka čerstvá 1 lžíce polévková rovná
  • Kopr sekaný 1 lžíce polévková rovná
  • Olivový olej 1 lžíce polévková rovná
  • Vinný ocet bílý 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 špetka

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 1111 kJ
  • Bílkoviny: 11 g
  • Sacharidy: 7 g
  • Tuky: 21 g

Postup přípravy:

Vhodným sýrem je například niva či gorgonzola.
Jogurt ušleháme s olejem, octem a nasekanými bylinkami. Ředkvičky a cibulku pokrájíme na kolečka, salát a špenát natrháme a vše smícháme se zálivkou. Při podávání na salát nastrouháme sýr a natvrdo
uvařená vajíčka.
 
Zajímavosti, rady, doporučení:
      
Hlávkový salát je velmi citlivý. Skladujte maximálně jeden den v chladnu a temnu a potom ho ihned spotřebujte.
·        
Anglický název pro ocet VINEGAR pochází z francouzského vin aigre, což v českém překladu znamená kyselé víno.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Jarní salát s modrým sýrem

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 15.3. 2015 3:21

Jana Csakvaryová, 15.3. 2015 3:21

Dobrý tip.

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:37

Vypadá to nádherně :)

Vendula Staňková, 31.10. 2014 18:02

Dobrota :)

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:41

dobrota

Jitka Jandová, 8.3. 2014 21:14

vyzkouším

Jana Brunecová, 29.6. 2013 23:19

Salát vyzkouším, vypadá báječně.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016