detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Játra na jehle s pečenými brambory

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
4

Počet porcí:

Ingredience:

  • Játra 600 g
  • Anglická slanina 150 g
  • Cibule 100 g
  • Paprika zelená 200 g
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Zázvor 0 g
  • Škrobová moučka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Plnotučná hořčice 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Máslo jihočeské 30 g
  • Hladká mouka 10 g
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Dresink farmářský 30 ml

Postup přípravy:

Odblaněná a očištěná vepřová játra nakrájejte na stejnoměrné kousky. Pomelte je pepřem a důkladně promíchejte s mletým zázvorem a škrobovou moučkou. Takto upravené kousky jater napichujte na jehlice střídavě se slaninou, cibulí a paprikou. Špízy pečte na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran. Při zdlouhavé úpravě se játra vysuší, a proto dejte do pánve trochu více oleje, aby se vše rychle propeklo. Zbývající slaninu, kousky cibule a paprik překrájejte a krátce opečte zvlášť v rendlíku nebo na pánvi. Přidejte hořčici, kousek másla smíchaného s moukou a vše zastříkněte trochou vývaru. Krátce poduste, přidejte sekanou pažitku a touto šťávou přelijte jehlice s játry. Podávejte s dresinkem a pečenými brambory.
Redakce

Autor: Redakce

Játra na jehle s pečenými brambory

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:31

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:31

dobrota

Jitka Jandová, 24.4. 2014 11:42

vyzkouším

Pavlína Skýbová, 10.1. 2013 11:40

také dělávám

Hana Krňávková, 31.5. 2011 8:30

klasika, dělám také

Alena Šullová, 22.5. 2011 22:59

játra často přidávám k masu na špíz a jsou moc dobrá, sestra si je jednou spletla se svíčkovou :-D
příště jí udělám játrový špízek :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016