detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Játra zapečená v parmazánu

příprava: 1 hod
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Játra kuřecí 500 g
  • Cibule 100 g
  • Paprika zelená 200 g
  • Fazolové lusky 100 g
  • Škrob bramborový 1 lžíce polévková rovná
  • Kari koření 1 lžička kávová rovná
  • Mletý římský kmín 1 špetka
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Parmazán strouhaný 50 g
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Rostlinný olej 1 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Kuřecí játra překrájíme na menší kousky a promícháme je se škrobovou moučkou a kořením. Poté je zprudka opečeme na malém množství oleje. Papriky, cibuli a spařené fazolové lusky nakrájíme na větší kousky a rovněž zprudka opečeme na oleji. Játra i zeleninu mírně osolíme, promícháme je s polovinou strouhaného parmazánu a vložíme do zapékací nádoby vymazané tukem. Podlijeme bílým vínem, pečeme zvolna asi 20 minut, poté dosypeme zbylý sýr a dopečeme. Kromě parmazánu můžeme použít i jiné druhy sýra či koření. Podáváme s chlebem nebo rýží.
Redakce

Autor: Redakce

Játra zapečená v parmazánu

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 29.5. 2012 23:27

Věra Krákorová, 29.5. 2012 23:27

Zajímavé- zkusím.

Alena Šullová, 26.5. 2011 13:15

zní to perfektně, zkusím s mámou a sestrami (manžel víno nee...:)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016