detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jehněčí hřebínek v máslovém těstě s bylinkami

příprava: více jak den
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jehněčí 800 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 ks
  • Máslo 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Strouhanka 50 g
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Jalovec 5 ks
  • Rozmarýn 1 ks
  • Tymián (Mateřídouška obecná) 1 lžička kávová rovná
  • Šalvěj 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Jehněčí hřbet očistěte a naporcujte tak, aby na třech nebo čtyřech čistých žebírkách zbyl pouze váleček masa. Maso vložte do pekáče s nakrájenou cibulí a česnekem, osolte, podlijte trochou vody a dejte péct do trouby. Žebírka osolte a výrazně okořeňte nasekaným a potlučeným kořením a bylinami, případně je protkněte plátky česneku a bylinek. Takto naložené hřebínky pak nechte v mikroténu uležet do druhého dne. Ze zbylých bylinek, česneku třeného v soli, másla, strouhanky a vejce vytvořte měkké těsto. Jednotlivé porce masa nejprve zprudka opečte ze všech stran na oleji v pánvi. Poté na každý hřebínek dejte část máslového těsta a roztlačte ho tak, aby pokrylo váleček masa na žebrech. Ihned potom vložte jehněčí do předem vyhřáté trouby a pečte při teplotě 170 °C asi 15 minut. Z vypečených odřezků a cibule připravte šťávu a podlijte ji ke každé porci. Maso pečené pod bylinkovým těstem by mělo být uvnitř jemně růžové. Podávejte s teplou zeleninou.
Redakce

Autor: Redakce

Jehněčí hřebínek v máslovém těstě s bylinkami

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017