detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jehněčí pečeně na zelenině

příprava: 15 - 20 min
vaření: 2 hodiny
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jehněčí 1 kg
  • Olivový olej 20 ml
  • Cibule 4 ks
  • Rajče 3 ks
  • Paprika zelená 2 ks
  • Paprika červená 2 ks
  • Česnek 2 hlávka
  • Pepř 1 špetka
  • Brambory ranné 500 g
  • Provensálské koření 1 špetka

Postup přípravy:

Jehněčí maso pokapeme olivovým olejem, osolíme, potřeme česnekem, provensálským kořením a necháme několik hodin proležet v chladu. Maso zprudka orestujeme, přidáme pokrájené cibule, rajčata, papriky, česnek, pepř a máslo.
Přiklopíme a pečeme při 190 stupních asi 1 1/2 hodiny a půl hodiny dopečeme bez pokličky. Jako přílohu podáváme šťouchané brambory s cibulkou.
Redakce

Autor: Redakce

Jehněčí pečeně na zelenině

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 6.12. 2015 9:20

Jana Csakvaryová, 6.12. 2015 9:20

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 25.9. 2014 17:38

Zelenina skvěle doplňuje maso.

Pavlína Skýbová, 27.2. 2014 13:47

vypadá to lákavě

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016