detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jehněčí pečeně s kokosovou omáčkou

příprava: 1 hod
vaření: 1,5 hodiny
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jehněčí kýta 1000 g
  • Sůl 10 g
  • Pepř bílý 10 g
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Česnek 20 g
  • Chilli papričky 10 g
  • Citrón 80 g
  • Brambory zimní 100 g
  • Kokosový krém 200 ml
  • Zázvor 20 g
  • Kurkuma 10 g
  • Jemné párky 60 g
  • Hrachové lusky 100 g
  • Máslo 50 g

Postup přípravy:

Jehněčí kýtu odblaníme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, opepříme, dáme do pekáčku a přilijeme asi 100 ml vývaru. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C za občasného podlévání vodou asi 80 minut.
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme. Citron
důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, šťávu vymačkáme a z 1/2 citronu nastrouháme proužky kůry. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Zbylý vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, vmícháme do něj kokosový krém a povaříme. Pak přidáme česnek, chilli papričku, citronovou kůru, zázvor a kurkumu, přisypeme kostičky brambor a omáčku asi 10 minut povaříme.
Párek a hrášek očistíme, párek nakrájíme na tenké proužky, hrášek popřípadě překrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo a párek s hráškem na něm podusíme. Zeleninu následně přidáme do omáčky, kterou dochutíme citronovou šťávou a podle chuti osolíme.
Když je maso měkké, podlijeme je kokosovou omáčkou a ještě asi10 minut dopékáme. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 28.9. 2014 13:28

Pavlína Skýbová, 28.9. 2014 13:28

zajímavá kombinace

Jana Csakvaryová, 12.12. 2013 14:36

Zajímavá kombinace.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016