detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jehněčí roláda

příprava: 4 hodiny
vaření: 3 hodiny
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jehněčí 1 kg
  • Ořez z jehněte 1 kg
  • Slanina 80 g
  • Česnek 1 hlávka
  • Kopřivy 150 g
  • Sladká smetana 100 ml
  • Vejce 2 ks
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř mletý 1 špetka
  • Směs čerstvých bylinek 1 svazek
  • Špenát čerstvé listy 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Máslo 50 g

Postup přípravy:

Jehněčí žebra vykostíme a vzniklý plát masa osolíme. Ořez s kořením a kopřivami pomeleme nahrubo, přidáme sůl, vejce, prolisovaný česnek a smetanu. Směsí potřeme plát masa, do středu dáme pepřem, solí a  česnekem ochucený spařený špenát a stočíme pevnou roládu, kterou zabalíme do alobalu. Pečeme ji spolu s kostmi a cibulí cca 40 – 60 minut (dle velikosti), podléváme vývarem či vodou. Poté sundáme alobal a dopečeme ji při vyšší teplotě. Šťávu z masa vypečeme na tuk, zalijeme vývarem, odvaříme a scezenou ji zjemníme máslem. Podáváme s vařenými vejci, listy salátu, jarní cibulkou a bramborami.
Redakce

Autor: Redakce

Jehněčí roláda

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 3.4. 2015 8:33

Jana Csakvaryová, 3.4. 2015 8:33

Přijde vhod.

Jana Csakvaryová, 25.9. 2014 17:37

Rolády jsou u nás oblíbeny.

Pavlína Skýbová, 18.4. 2014 10:57

lákavé

David Tomšík, 8.8. 2013 16:59

roláde mám rád

Alena Šullová, 25.5. 2011 22:11

miluju jehněčí maso a tohle vypadá naprosto skvěle - jen to chce sehnat kvalitní kus masa a na to by to chtělo nějakého spolehlivého řezníka nebo baču - možná se zkusím zeptat spíš na Slovensku v horách

Alena Šullová, 25.5. 2011 22:11

miluju jehněčí maso a tohle vypadá naprosto skvěle - jen to chce sehnat kvalitní kus masa a na to by to chtělo nějakého spolehlivého řezníka nebo baču - možná se zkusím zeptat spíš na Slovensku v horách

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016