detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jelení kýta se zeleninou na smetaně

příprava: více jak den
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jelen 800 g
  • Slanina 200 g
  • Celer 100 g
  • Mrkev 100 g
  • Petržel kořen 100 g
  • Cibule 2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 1 špetka
  • Nové koření 1 špetka
  • Sůl 1 špetka
  • Citrón 2 ks
  • Smetana 500 ml
  • Hladká mouka 150 g
  • Vepřové sádlo 200 g
  • Brusinky 100 g

Postup přípravy:

Na rozehřátém sádle orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli a vše dorestujeme. Přidáme koření, oloupaný citrón a zalijeme vývarem.
Jelení kýtu našpikujeme, okořeníme a zprudka opečeme. Vložíme ji do zchladlého zeleninové směsi a necháme 24 hodin odležet. Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze sádla a hladké mouky. Necháme minimálně 30 minut povařit a pak vše rozmixujeme.
Nakonec zjemníme smetanou a ještě asi 10 minut vaříme. Na talíři zdobíme brusinkami, citrónem a šlehačkou.
Redakce

Autor: Redakce

Jelení kýta se zeleninou na smetaně

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 14.10. 2014 9:31

Jana Csakvaryová, 14.10. 2014 9:31

Jemná pochoutka.

Pavlína Skýbová, 24.10. 2013 11:23

lahůdka

Jarmila Nesvadbová, 22.2. 2011 9:36

Kde člověk přijde k jelenímu masu?

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016