detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jemná domácí paštika

příprava: 20 - 30 min
vaření: 2 hodiny
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřového boku 500 g
  • Vepřových jater 200 g
  • Syrového vepřového sádla 100 g
  • Sušeného mléka 1 lžíce
  • Smetany ke šlehání 1 dcl
  • 0,5 dcl koňaku 1 ks
  • 0,5 dcl cherry 1 ks
  • Vajec 3 ks
  • Stroužky česneku 2 ks
  • špetka pepře špetka soli 1 ks

Postup přípravy:

Vepřový bok dvakrát pomeleme

Játra promícháme v kuchyňském robotu se šlehačkou a vejci, přidáme i pomletý vepřový bok

Směs okořeníme, osolíme a přisypte sušené mléko

Nakonec do hmoty přilijeme oba alkoholy a přidáme na kostičky nakrájené syrové sádlo

Na dno zavařovací sklenice dáme lžíci vyškvařeného sádla a po okraj ji naplníme masovou směsí, důkladně uzavřeme

Sterilujte v zavařovacím hrnci nebo v troubě předehřáté na 75 °C cca 90 až 120 minut.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 18:26

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:26

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:26

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:26

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:26

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:26

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:26

Zkusím

Monika Leitgebová, 6.9. 2015 11:33

Konečně jsem se odvážila vyzkoušet a jinou už nechci. Zmizela mávnutím kouzelného proutku, zítra se chystám připravit nášup :-)

Nikola Rompotlová, 2.9. 2015 16:18

dobrota :)

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016